از زمان های بسیار قدیم، روش های زیادی برای کسب درآمد و بدست آوردن پول وجود داشته است. مثلا اسکناس یا سکه یا برگه های مهر شده یا به اصطلاح چک، و حالا هم پول هایی به نام ارز های دیجیتال پدید آمده اند. ارزهای دیجیتال نوع بسیار جدیدی هستند که پیش بینی می شود چندین سال آینده دیگر پول های کاغذی بلا استفاده و ارزهای دیجیتال بعنوان پول اصلی استفاده شوند. بعبارت دیگر، از ارز های دیجیتال نسبت به پول و اسکناس بیشتر استفاده شود. اما هنوز خیلی از ما نمی دانیم ارز دیجیتال یا رمز ارز چیست؟ ارزهای دیجیتال چگونه پدید آمده و چطور می توان از آن استفاده کرد. در ادامه، به آموزش ارز دیجیتال برای پاسخ به سوالات شما می پردازیم.

 

ارز دیجیتال چیست؟
ارزهای دیجیتال همان رمز ارزهای معمولی هستند با این تفاوت که این ارزها به صورت دیجیتال بوده و هیچ اسکناسی رد و بدل نمی شوند. اسم دیگر این ارز “رمز ارز “هست. شاید بپرسید تعریف دقیق تر ارز دیجیتال چیست و چرا به آن رمز ارز گفته می شود؟ در واقع این نوع ارز با شکافتن یا اصطلاحا هش کردن بدست می آید و لازم نیست زحمت فیزیکی برای بدست آوردن آن داشته باشید. در این مقاله آموزش ارز دیجیتال پرداخته و مهمترین نکات آن را بیان می کنیم.

ارز های دیجیتال یا رمز ارز تنوع بالایی دارند و نکته جالب و قابل توجه این هست که این ارز ها با توجه به متمرکز نبودنشان به هیچ نهاد یا ارگانی وابسته نیستند. نحوه بدست آوردن این ارز ها خیلی پیچیده نیست. دستگاه های ماینر یا استخراج کننده با هش کردن کدها و رمز ها برای بازگشایی و پیدا کردن رمز آن درحال کار هستند. هرچه دستگاه های ماینر قوی تر باشند با سرعت بیشتری کار هش را انجام میدهند.

ارتباط هش و کیف پول دیجیتال
حال که دانستید ارز دیجیتال چیست، شاید ندانید که هش چیست و چه کاربردی دارد. هش تکه رمزی است که توسط دستگاه های ماینر استخراج و گشایش می شود. این نوع ارز ها را قاعدتا نمی توان در کیف پول های معمولی گذاشت. پس کیف پول های مخصوص به نام کیف پول دیجیتالی لازم است. بسیاری از شرکت های معتبر دنیا این کار را انجام می دهند و شما با ثبت نام در سایت آنها می توانید ارزهای دیجیتال خود را یا به صورت رایگان و یا به صورت دستمزد بسیار پایینی که از خود ارز دیجیتال شما برمی دارد نگهداری کنید.

به طور کل ارز های دیجیتال به نوعی وابستگی خاصی ندارند و به میزان کار آمدی ماینر های شما بازدهی با سود مناسب می دهند. این ارز ها بدلیل نامتمرکز بودن به افشا هویت اشخاص نمی پردازد و از نظر امنیت در سطوح بسیار بالایی هستند. بطور کلی، ارز های دیجیتال ارز هایی بدون داشتن مرکزی واحد و دارای امنیت بالا و منبع خوبی برای سرمایه گذاری البته با آموزش های قبلی هستند.

تاریخچه پیدایش ارز های دیجیتال
اما تاریخ پیدایش ارز دیجیتال ( رمز ارز ) چیست؟ همانطور که برای اسکناس ها یا سکه ها نمی توان تاریخ شروع دقیقی را معرفی کرد، تاریخ دقیقی نمی توان برای پیدایش ارز های دیجیتال بیان کرد؛ مثلا بیت کوین که یکی از مهم ترین ارزهای جهان به شمار می رود در سال 2008 ساخته شد .

تاریخچه ارز دیجیتال

تاریخچه ارز دیجیتال

اما اطلاعات دقیقی از این که اولین ایده و پیشنهاد برای چه کسی و چه زمانی بوده، در دسترس نیست. البته گمانه هایی می شود که نشان می دهد شروع این کار در دهه 80 میلادی بوده است. بسیاری نیز می گویند که پیدایش ارز های دیجیتال از پیدایش بیت کوین شروع شده که در ادامه در مورد بیت کوین توضیحات بیشتری بیان می شود. برخی نیز پیدایش اولیه آن را سال 1996 می دانند که رفته رفته بهبود یافته و توسعه فراوانی در زمینه ارز های دیجیتال صورت گرفته است.

رابطه ارزهای دیجیتال و بلاک چین
در حین آموزش ارز دیجیتال شاید بپرسید رابطه بلاک چین و ارز دیجیتال چیست؟ درواقع، بلاک چین بستر فعالیت تمامی ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز است. فناوری بلاک چین توسط ساتوشی ناکاموتو اختراع شده است. ساتوشی مخترع ارز دیجیتال بیت کوین نیز هست! ساتوشی با کنار هم قرار دادن مجموعه ای از ایده ها مانند هش، ثبت جمعی و غیره، ایده بلاک چین را بوجود آورد.

بلاک چین ایده توسعه تبلیغ

ارز دیجیتال چیست – آموزش ارز دیجیتال با تمامی نکات و کاربرد آن

هدف اصلی از اختراع بلاک چین، ارائه راه حلی برای رفع مشکل دوبار خرج کردن ارزهای دیجیتال بود. زیرا اطلاعات دیجیتال براحتی کپی می شوند. با وجود این نقص، صاحب یک سکه نقدی، جایگزین ن را در یک جا صرف کرده و از کد مختص خود در تراکنش دیگری نیز استفاده می کند. دقیقا مانند حالتی است که یک صاحب خانه، منزل خود را بصورت همزمان به دو نفر بفروشد.

ساتوشی ناکاموتو تصمیم به گسترش و توسعه یک پول غیرمتمرکز گرفت. یعنی به منظور تایید تراکنش ها در شبکه کاربران، یک راه جدید پیدا کرد. به همین دلیل، در گزارش اولیه بیت کوین ذکر شده که: اطلاعات زمانی دقیق در یک زنجیره دنباله دار از اثبات انجام کار مبتنی بر هش در تراکنش ها ذکر می شود. سوایق مربوط به این تراکنش ها را نمی توان تغییر داد. مگر درحالتی که انجام کار مجددا اثبات شود.

دلیل و مفهوم نامگذاری بلاک چین

اما نقش بلاک چین در ارز دیجیتال چیست؟ هر بلاک در رمز ارز بیت کوین، از مجموعه اطلاعات تراکنش های انجام شده در شبکه شکل گرفته است. به بیانی دیگر، هر بلاک نشان می دهد که شخص A چه میزان پول برای شخص B و شخص C چه میزان پول برای شخص D فرستاده است.

در هر بلاک، اطلاعات مهمی جای گرفته که به باقی شبکه کمک می کند اعتبار بلاک تایید شود. این دقیقا مانند اثبات انجام کار  است. همچنین، هر بلاک حاوی اطلاعاتی مربوط به بلاک قبل از آن است. یعنی  هر بلاک با بلاک قبل از خود، نوعی ارتباط ارجاعی دارد و سبب ایجاد یک زنجیره در شبکه می شود. این اطلاعات هش نامیده می شوند.

 

توابع هش در هر بلاک، مجموعه ای خاص از اطلاعات را بصورت زنجیره ای از حروف و اعداد با نام digest را ایجاد می کنند. ایجاد تغییر در داده های موجود، سبب ایجاد تغییر در هش نیز می شود. امنیت شبکه با وجود هش در بلاک، تضمین و اطمینان بیشتری خواهد داشت.

برطبق آموزش ارز دیجیتال درصورتی که هکر قصد دستکاری بلاک خاصی در شبکه را داشته باشد، باید تمامی بلاک های بعد از آن را نیز تغییر دهد. زیرا تغییر یک بلاک در شبکه سبب نامعتبر شدن هش بلاک های پس از آن نیز می شود. با  افزایش قدرت پردازش شبکه، طول این  زنجیره نیز افزایش می یابد. با افزایش سطح پردازش موردنیاز به منظور حل معادلات و اضافه کردن بلاک جدید به زنجیره، سخت تر  می توان بلاک چین را دستکاری کرد. هکرها تنها درحالتی می توانند در سابقه تراکنش ها تغییر ایجاد کنند که به اکثریت قدرت پردازش شبکه دسترسی پیدا کنند.  

رمز ارزهای دیجیتال
نام دیگر ارز دیجیتال چیست؟ همان گونه که می دانید به آن رمز ارز نیز می گویند. رمز ارز همانطور که از اسمش مشخص است، بصورت دسته ای از رمزها وجود دارند. دستگاه های مخصوص شروع به استراج این رمزها کرده و در واقع ارز را استخراج می کنند. در واقع، سیستم الگوریتمی پیشرفته ی پنهان در این رمز ارز ها سبب می شود که کار به دستگاه های دیجیتال سپرده شود تا با استفاده از الگوریتم های ماینینگ، هش یا استخراج انجام شود.

 

پس کار آنها تولید رمز و کار دستگاه های ماینر استخراج است. بدین شکل که الگوریتم های ارز ها، رمز هایی را برای بدست آوردن ارز برای مصرف کننده تولید می کند. مصرف کننده توسط دستگاه های ماینر، آن رمز ها را برای بدست آوردن رمز استفاده می کند.

الگوریتم های هر ارز دیجیتال متفاوت است. مثلا الگوریتم بیت کوین با اتریوم کاملا متفاوت است و از آنجاست که تفاوت های نوع های ارز های دیجیتال شکل می گیرد.

ویژگی های رمز ارز دیجیتال چیست؟

مهمترین ویژگی های ارز دیجیتال یا رمز ارز به شرح زیر است:

دیجیتالی: ارزهای دیجیتال تنها به شکل دیجیتالی و روی کامپیوترها موجود هستند. هیچ اسکنان یا سکه فیزیکی ندارد. برای رمز ارزها هیچ نوع پولی بعنوان پشتوانه در بانک های مختلف مانند بانک مرکزی وجود ندارد.
رمزنگاری شده: هر کاربر دارای کد منحصربفردی است که سبب پیشگیری از دسترسی سایر کاربران به اطلاعات او می شود. این عمر رمزنگاری نامیده می شود و قابل هک شدن نیست. زیرا رمز ارزها بر بستر کریپتوکارنسی هستند و رمزنگاری و مخفی شده اند.
همتا به همتا: براساس آموزش ارز دیجیتال، رمز ارزها بصورت آنلاین منتقل می شوند. کاربران این ارزها ازطریق بانک، پی پال یا غیره باهم ارتباط برقرار نمی کنند. این کاربران بدون هیچ واسطه ای با هم معامله می کنند. بعبارتی در این دنیا هیچ ناظر شخص ثالث مورداعتمادی وجود ندارد.
عدم نیاز به اعتمادسازی: نیاز به اعتمادسازی به هیچ شخص یا سازمان دیگری برای نظارت یا کنترل دارایی شما وجود ندارد. اطلاعات و کنترل کامل پول هر کاربر بطور کامل تحت اختیار خود اوست.
غیرمتمرکز: ارزهای دیجیتال دارای سرور مرکزی نیستند. این ارزها بین شبکه ای متشکل از هزاران کامپیوتر توزیع یافته اند. از آنجایی که این شبکه ها فاقد سرور مرکزی هستند، به آنها شبکه غیرمتمرکز می گویند.
دارای نام مستعار: با داشتن یک نام مستعار و بصورت ناشناس می توانید رمز ارزها را معامله کنید. یعنی به منظور استفاده از رمزارزها یا به تملک درآوردن آنها نیاز به ارائه اطلاعات شخص خود ندارید.
جهانی: هر کشور دارای ارز مختص خود به نام فیات است و انتقال این ارزها در سطح جهانی کاری دشوار است. اما رمز ارزها در سرتاسر جهان براحتی ارسال می شوند. به همین دلیل به ارزهای بدون مرز نیز شهرت دارند.
تفاوت پول معمولی با ارز دیجیتال چیست؟
تفاوت های زیادی میان ارزهای دیجیتال و پول معمولی وجود دارد. مهمترین تفاوت ارز دیجیتال با پول سنتی برای تازه واردها، فیزیکی نبودن این ارز ها بر خلاف پول معمولی است.

اما یکی دیگر از مهم ترین تفاوت ها در نحوه ی انتقال و خرید و فرو بسیار آسان است. تفاوت دیگر، همیشگی بودن و از دست نرفتن آن است. مثلا اگر شما 100 هزار تومان پول نقد به صورت اسکناس داشته باشید، احتمال خراب شدن و گم شدن و حتی دزدیده شدن آن بسیار بالا است. اما این ارز ها این گونه نیستند و از بین نمی روند.

تفاوت دیگر میان این دو، نحوه بدست آوردن آنها است که در ارزهای معمولی، با انجام کار و یا درخواست کسی، پول بعنوان کارمزد به شما پرداخت می شود. پول معمولی فقط و فقط در ضراب خانه چاپ می شود و کسی حق به وجود آوردن نوع جدید آن را غیر از دولت ندارد. اما ارزهای دیجیتال اینگونه نیستند و هرکس با توجه به قدرت ماینر و زمان صرف شده برای ماینینگ، ارزهای دیجیتال را استخراج می کند. هر متخصص یا افرادی که در این صنعت زبردست هستند یا شرکت هایی که لازم می دانند، می توانند ارز دیجیتال تولید کنند.

آشنایی بیشتر با انواع ارز های دیجیتال:
ارزهای دیجیتال در ابتدا معمایی بزرگ برای خیلی ها بودند ولی حالا با توضیحات ساده و آموزش ارز دیجیتال می توان فهمید که ارز دیجیتال چیست.

 

تعداد بسیار زیادی از ارز های دیجیتال در جهان وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید اما چند مورد از آنها خیلی محبوب و معروف تر هستند. در ادامه به توضیح معروف ترین و محبوب ترین ارزهای دیجیتال می پردازیم.

ارز های دیجیتال مشهور
از معروف ترین ارزهای دیجیتال ( رمز ارز ) می توان بیت کوین، لایت کوین، اتریوم ، بیت کوین کش، ریپل، ترون، استلار و غیره را نام برد.

بیت کوین

تاریخچه بیت کوین بعنوان معروف ترین ارز دیجیتال چیست؟ موسس بیت کوین ساتوشی ناکاموتو است. او ابتدا سایت را راه اندازی کرده و سپس ایمیلی به مشتریان فرستاد و کار این ارزهای دیجیتال را شروع کرد.

امروزه ارزش بیت کوین از ارزش دیگر ارز های دیجیتال بیشتر است و به یکی از غول ها و یا بهتر است بگوییم پادشاهان ارزهای دیجیتال یا رمز ارز ها تبدیل شده است.

خرید و فروش بیت کوین بدلیل شهرت و استفاده فراوان بسیار راحت تر است. درگاه ها و سایت های بیشتری برای خرید و فروش بیت کوین وجود دارد. 

لایت کوین بعنوان ارز دیجیتال چیست؟

لایت کوین توسط چارلی لی که کارمند گوگل نیز بوده ساخته شد. این ارزهای دیجیتال دارای دو الگوریتم هستند. اگر چه سیستم الگوریتم ساده تر و بهینه تری نسبت به بیت کوین دارد ولی هنوز برای رسیدن به بیت کوین فاصله بسیار زیادی دارد. زیرا طرفداران بیت کوین بسیار بالا هستند و اکثرا در بیت کوین سرمایه گذاری می کنند. اما لایت کوین به نسبت خود و هم گروهی هایش نسبتا معاملات خوبی را به ثبت رسانده و رشد و سود بسیاری داشته است.

اتریوم

در آموزش ارز دیجیتال اتریوم بعنوان یک ارز دیجیتال چیست؟ ویتالیک بوترین سازنده اتریوم است. اتریوم ابتدا ساده و الان تکامل یافته تر است. اتریوم نیز یکی از برترین و نام آشناترین ارز های دیجیتال یا رمز ارزهای جهان است که جای خود را بخوبی یافته است. اتریوم در چند سال اخیر میزان معامله بسیار بالایی را برای خود به ثبت رسانده و این یکی از شاخصه های مهم تجاری بودن اتریوم است. اتریوم بعد از بیت کوین نام آشناترین ارز دیجیتال است که مردم می شناسند و شاید بارها و بارها نامش به گوش شما خورده باشد. به خاطر نام آشنا بودن این ارزهای دیجیتال، مردم بعد از بیت کوین معمولا به اتریوم روی می آورند. اما همه اینگونه نیستند و هر معامله گر یا صاحب ماینری باتوجه به شرایط و جایگاه و مقدار پول خود و با توجه به آینده آن ارز دیجیتال، یکی را انتخاب می کند.

بیت کوین کش

سازنده بیت کوین کش راجر ور است که به مسیح بیت کوین معروف است زیرا او بیت کوین را از فشار های حجمی تقاضا و عرضه نجات داد و باعث شد بیت کوین تا چندین برابر بهینه شود. در حال حاضر، خیلی از سیستم های معاملاتی قابلیت معامله بیت کوین کش را دارا است. معمولا بیت کوین کش برای معامله های بزرگی استفاده می شود که با بیت کوین انجام می شوند و این کار برای فشار نیاوردن به معاملات بیت کوین انجام می شود.

استلار

استلار بعنوان ارز دیجیتال چیست؟ استلار یکی از انواع رمز ارزها است و یک شبکه همتا به همتا مانند بیت کوین و غیرمتمرکز است. همچون سایر ارزهای دیجیتال بر بستر تکنولوژی بلاک چین است. هیچ نهاد مرکزی و تصمیم گیرنده ای در این شبکه غیرمتمرکز موجود نیست. تمامی جرئیات تراکنش ها در این ارزهای دیجیتال بر روی بلاک چین ذخیره می گردد. بلاک چین مانند یک دفتر کل عمومی است و هرکسی توانایی مشاهده این دفتر کل و جزئیات تراکنش ها را دارد.

ریپل

در آموزش ارز دیجیتال جالب است بدانید ریپل بلز که سازنده ریپل هست اسم خود را روی ارز دیجیتال خود گذاشت. ریپل هم یکی دیگر از ارزهایی است که موازی با دیگر ارزها به جلو می رود. به نظر می رسد ریپل آینده خوبی داشته باشد. ریپل با استفاده از زبان سی پلاس پلاس و سیستم عامل لینوکس توسعه یافته است. ریپل در واقع شهرت کمتری دارد و این به معنای کم بودن معاملات و ماینرهای آن است.

ترون

آیا نام ترون را شنیده اید و می دانید جایگاه آن در ارز دیجیتال چیست؟ جاستین سان کارآفرین چینی سازنده ترون است. ترون در سال 2017 رونمایی شد. یکی از تفاوت های مهم ارز ترون با سایر ارز های معروف این است که با ماینرهای گرافیکی بدست نمی آید. تنها باید این ارزهای دیجیتال را خریداری کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید و یکی از راه های سرمایه گذاری است. اگر جزو افرادی هستید که علاقه ای به پرداخت هزینه اضافی برق یا اجاره ماینر ندارید، شاید ترون یکی از گزینه های مناسب برای شما باشد. اگر هم معامله گر خوبی هستید، ترون یک منبع سودآور برای شما است و فرصت های زیادی برایتان ایجاد می کند.

تولید و استخراج ارز های دیجیتال
همانطور که پیش تر در آموزش ارز دیجیتال گفته شد، نحوه تولید رمز ارز هایا همان ارز های دیجیتال از الگوریتم های پیشرفته و پیچیده ای تبعیت می کند که رمز تولید می کنند. این رمزها نوع خاصی از رمزها هستند که فقط توسط استخراج کننده های مخصوص قابل هش شدن و رمزگشایی هستند.

نحوه استخراج ارزهای دیجیتال توسط دستگاه های ماینر یا همان استخراج کننده است که نسبت به سرعت و عملکرد در حال رقابت هستند.